Pogoji poslovanja
S spletno stranjo www.sreckomolk.com upravlja podjetje MOLK SREČKO, UNIKATNI OBLIKOVALEC, s.p.

Podatki podjetja

polno ime: MOLK SREČKO, UNIKATNI OBLIKOVALEC
kratko ime: Srečko Molk, s.p.
naslov: Levanjci 19A, 2253 Destrnik
matična številka: 2412934000
davčna številka: SI79678637
TRR: SI56 1010 0005 1970 946 odprt pri banki ABANKA
Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 1.1.2011.

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.sreckomolk.com (v nadaljevanju: sreckomolk.com) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo za prodajo preko interneta in takšen način poslovanja. Pogoji obravnavajo delovanje strani sreckomolk.com ter poslovni odnos med Molk Srečko, unikatni oblikovalec, s.p. (v nadaljevanju: Srečko Molk), registriranimi uporabniki (v nadaljevanju: uporabniki) in kupci blaga ali storitev (v nadaljevanju: kupci).

1. Splošno o Srečko Molk
Sreckomolk.com je spletna stran, na kateri se izvaja spletna prodaja nakita in ostalih modnih dodatkov znamke Srečko Molk.

2. Ponudba in izvor
Ponudba, ki se nahaja na spletni strani sreckomolk.com se lahko zaradi narave poslovanja dnevno spreminja. Cene posameznega blaga so redne in akcijske cene oz. s popustom.

Srečko Molk odgovarja za kvaliteto blaga ali izvedbo storitve ter odgovorja za morebitne pritožbe ali posledice, ki bi lahko nastale, ko uporabnik koristi blago ali storitev. Za izvedbo storitev ali prodajo blaga in s tem povezanimi morebitnimi pritožbami, je v celoti odgovoren Srečko Molk.

Fotografije, slike ali posnetki objavljene v okviru ponudb, so last Srečka Molka in predstavljajo dejanske izdelke. Vsi izdelki so originalni in ročno izdelani.

3. Nakup in račun
Srečko Molk nastopa kot podjetje, ki ponuja blago ali storitve preko interneta.

Kupec znesek plača Srečku Molku, skupaj z blagom ali storitvijo pa prejme tudi račun.

4. Načini plačila ponudb
Nakup preko sreckomolk.com je varen, preprost in udoben. Kupec mora poskrbeti, da so njegovi podatki pravilni in resnični, ne glede na način plačila.

Omogočamo naslednje načine plačila:

Plačilo po povzetju
Uporabnik vnese zahtevane podatke in izbere plačilo po povzetju. Izdelek kupcu pošljemo na izbran naslov oziroma ga ta prevzame v ateljeju. Kupec ob prevzemu plača izdelek in v primeru dostave preko pošte tudi poštnino ter bančno provizijo Pošte Slovenije.

Poštnina znaša 4,20 €, bančna provizija Pošte Slovenije je različna. Znesek provizije je odvisen od označenega zneska, in sicer: do 96,00 € znaša provizija 0,96 € nad 96,00 € do 501,00 € znaša provizija 1 % od vrednosti nad 501,00 € znaša provizija 5,01 €.

Za nakupe nad 80,00€ se poštnina ne plača, Pošta Slovenije pa zaračuna bančno provizijo.

Nakazilo na bančni račun
Pri izbiri plačila, kupec izbere način plačila po predračunu. Ko je naročilo potrjeno in oddano se kupcu na računu izpišejo vsi potrebni podatki, prejme pa jih tudi preko elektronske pošte skupaj s potrditvenim elektronskim sporočilom. Plačilo potem uporabnik izvede neodvisno od sistema, na pošti ali preko spletne banke. Nakup se aktivira šele, ko Srečko Molk prejme plačilo, kar ponavadi pomeni en delovni dan po plačilu, če je plačilo opravljeno preko elektronske banke do 15. ure, ali do dva delovna dni od plačila, če je plačilo opravljeno preko pošte. Po plačilu se kupcu pošlje izdelek in račun.

Plačilo preko sistema Paypal oziroma s plačilnimi karticami
Pri izbiri tega načina plačila lahko kupec svoje izdelke plača takoj preko PayPal sistema ali pa tudi s plačilnimi karticami. Ob preusmeritvi na Paypal sistem tako kupec preprosto izbere želeni način plačila oziroma vpiše potrebne podatke.

V kolikor bi pri plačilu prišlo do kakršnih koli težav se kupci lahko obrnejo na informativni oddelek preko e-mail naslova: info@sreckomolk.com ali preko tel. +386 40368127.

Zgornji načini plačil veljajo pri vseh ponudbah razen, če je drugače navedeno v sami ponudbi.

Pridržujemo si pravico, da pri določenih ponudbah poljubno omejimo načine plačila na samo enega ali poljubno kombinacijo plačilnih načinov. Takšna sprememba bo jasno zapisana pri sami ponudbi.

Naročila se v elektronski obliki shranjeni na strežniku in kupcu dostopni v vsakem trenutku, v njegovem uporabniškem profilu (Moja naročila).

5. Cena ponudbe
Cene vseh ponudb blaga ali storitev so vnaprej določene in vsebujejo DDV. Cene veljajo za vse kupce vendar le v času trajanja posamezne ponudbe in v primeru plačil navednih v teh pogojih ter samo na spletni strani sreckomolk.com.

Cene veljajo do trenutka objave izdelka. Pridržujemo si pravico do spremembe le-teh.

Cene se zaokrožujejo na dve decimalni mesti (1 cent).

Z registracijo obiskovalec/kupec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa ter dostop do vseh podatkov pogodbe na daljavo.

Pogodba na daljavo med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji določeni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

S plačilom po predračunu kupec sprejme splošne pogoje.

6. Postopek registracije in nakupa na sreckomolk.com
Da bi uporabnik lahko nakupoval na spletni strani Srečko Molk se mora registrirati. Uporabnik poda svoje podatke, elekronski naslov, naslov za dostavo in ostale zahtevane podatke. Uporabniško ime se dodeli s strani Srečko Molk in predstavlja elektronski naslov uporabnika. Prvo geslo uporabnik prejme od Spletične, kasneje pa si uporabnik geslo lahko poljubno spremeni. Geslo se prejme preko elektronske pošte. Z registracijo se uporabniku omogoča nakup.

Za nakup blaga ali storitve je potrebna predhodna registracija.
Uporabniku se dodeli uporabniško ime, ki je enako kot njegov elektronski naslov, in geslo (geslo kasneje lahko spremeni). Na svoj elektronski naslov prejme geslo s katerim lahko dostopa do svojega profila.
Uporabnik se odloči za ponujeno ponudbo, izbere način plačila in opravi nakup.
Uporabnik lahko v zavihku “Moj račun” opravi vpogled v stanje naročil.
Uporabniku se na elektronski naslov pošlje tudi informativno obvestilo o izvedenem nakupu.
Nakup je opravljen, ko uporabnik izvede plačilo na pravilen način.
Roki za plačilo:
pri plačilu s plačilno kartico, PayPal ali preko elektronskega bančništva -TAKOJ
pri plačilu na pošti ali drugi ustanovi, ki izvaja plačila – PLAČILO NAJKASNEJE DO VRNITVE POŠILJKE POŠILJATELJU
pri plačilu po povzetju – PLAČILO OB PREJEMU POŠILJKE.
Srečko Molk si pridržuje pravico, da iz kakršnih koli razlogov umakne izdelek ali storitev iz ponudbe.
Zloraba nakupa je kazniva.
Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Kupec ima v roku do odpošiljanja blaga pravico do odstopa od pogodbe na daljavo (naročilo je potrebno preklicati po elektronski pošti na naslov info@sreckomolk.com). Obvezno je potrebno dopisati številko naročila. Elektronski naslov s katerega opravljate preklic naročila, se mora ujemati z elektronskim naslovom, ki je uporabljen pri potrditvi nakupa. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Podrobnosti o pogodbi na daljavo so vedno na voljo na spletnem strani sreckomolk.com, kamor naročnik dostopa z uporabniškim imenom in geslom, ki ga prejme ob prvem naročilu. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

7. Varnost nakupa s plačilnimi karticami
Plačilo s plačilnimi karticami je na voljo preko sistema PayPal, ki namreč omogoča tudi to možnost, če kupec nima ustvarjenega PayPal računa. Ta način omogoča obdelavo kartic neodvisno od spletne trgovine, ampak deluje preko tretjega, zaupanja vrednega servisa.

8. Varovanje osebnih podatkov
Pri registraciji ali nakupu kupec dovoli podjetju Srečko Molk zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov.

Srečko Molk se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varovala podatke uporabnikov.

Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za nedoločen čas oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.

Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oz. ponudbe, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če se kupec tako odloči, za pošiljanje obvestil, novic in ponudb (preko GSM aparata, e-mail-a, pisno na naslov).

V tem okviru se zbirajo naslednji podatki: IP naslov, osebno ime, naslov stalnega ali začasnega prebivališča, datum rojstva, spol, telefonska številka, naslov elektronske pošte, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije s spletno trgovino.

Podjetje Srečko Molk spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani sreckomolk.com in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Srečko Molk lahko podatke poreduje samo pogodbenemu obdelovalcu podatkov.

Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca (www.ip-rs.si).

9. Komunikacija z uporabniki
Komunikacija z uporabniki sreckomolk.com poteka preko spletne strani in preko elektronskih sporočil torej preko sredstev komunikacij na daljavo, v izjemnih primerih tudi telefonsko oz. po pošti. Komunikacija z uporabniki poteka tudi preko družabnih omrežij na katerih je registriran profil Wooden jewelry by Srečko Molk oz. Srečko Molk.

Uporabnik za določeno ponudbo izve na internetni strani www.sreckomolk.com ali pa preko oglasnih sporočil v tiskanih, elektronskih ali spletnih medijih.

Ponudba na spletni strani bo sestavljena na način, da bo iz njenega sporočila jasno in razvidno, da gre za ponudbo blaga ali storitev z določenimi popusti, akcijami ali ugodnostimi ter pogoji, pod katerimi bo možno pridobiti določeno ponudbo.

Uporabnik se bo lahko naročil na prejemanje elektronskih obvestil in se od prejemanja tudi na enostaven način odjavil. Obvestila zajemajajo informacije o aktualnih ali bodočih ponudbah, promocijo sreckomolk.com ter druga oglasna sporočila Srečko Molk ali njegovih partnerjev. Za prejemanje obvestil se smatra, da je potrebna osebna privolitev in prejemanje ni možno v kolikor pri registraciji uporabnik to ne označi ali se na drug način ne prijavi na prejemanje.

10. Osnovne informacije za uporabnike
Na spletni strani sreckomolk.com se nahajajo informacije o podjetju, ki upravlja s spletno stranjo. Te informacije so ime in sedež podjetja, kontakti ter druge potrebne informacije, najmanj pa tiste, ki jih zahteva zakonodaja.

Uporabniki bodo našli tudi informacije blaga ali storitev, pogoje dostave, veljavnosti ponudb in ostale informacije.

Uporabniki, ki imajo kakršna koli vprašanja v zvezi s ponudbo lahko ta vprašanja zastavijo preko spletne strani. Preko e-maila, telefonsko ali preko družabnih omrežij. Način zastavljanja bo obrazložen na sami spletni strani, v družbenem omrežju ali drugače. Srečko Molk lahko ta vprašanja skupaj z odgovori tudi objavi. V kolikor bo potekala avtomatična objava si Srečko Molk pridržuje pravico izbrisa teksta, ki je žaljiv, nezakonit, nemoralen ali kazniv.

Vprašanja in ostali teksti izražajo mnenje njihovega avtorja in Srečko Molk za njih ne odgovarja.

Vprašanja v zvezi s ponudbami ali druga vprašanja je možno pošiljati preko e-mail naslova info@sreckomolk.com ali zastavljati preko telefonske linije +386 40368127 od pon-sob med 8. in 17. uro.

11. Pritožbe in spori
Srečko Molk se bo trudil vsako nejasnost, pripombo ali pritožbo razrešiti v čim krajšem možnem času, pri tem pa bo spoštoval zakonodajo (Zakon o varstvu potrošnikov) in se po najboljših močeh trudil doseči dogovor.

Uporabnikom so na voljo naslednji kontakti:

pisno na naslov Srečko Molk, Levanjci 19A, 2253 Destrnik
pisno na elektronski naslov info@sreckomolk.com
telefonsko na številko +386 40368127
Postopek obravnave je zaupen. V kolikor dogovor ne bo mogoč je za spore pristojno stvarno sodišče na Ptuju.

Reklamacije v zvezi s kvaliteto ali izpeljavo same ponudbe se rešujejo med kupcem in Srečko Molk.

12. Odveza odgovornosti
Spletna stran sreckomolk.com deluje na način kataloške prodaje blaga in storitev. Kljub trudu za čim večjo točnost in ažurnost ponudbe se lahko zgodi, da se podatki o blagu in storitvi ter ceni spremenijo tako hitro, da jih ne utegnemo popraviti in se še vedno nespremenjeni nahajajo na spletni strani. V primeru naročila za takšno blago ali storitev podjetje kupca obvesti o spremembah in nakup prekliče, oz. mu omogoči preklic naročila ali se dogovori za kakšno drugo možnost.

Pridržujemo si pravico do tipografskih napak in napak, ki bi izhajale iz nenamernega nepravilnega delovanja informacijsko-tehničnega sistema spletne strani.

Podjetje ne odgovarja za točnost podatkov, vnesenih s strani kupca.

13. Pravice kupca
Smatra se, da je nakup izveden preko Pogodbe na daljavo. Jezik v katerem se sklepa Pogodba je “SLOVENŠČINA”.

Kupec lahko zahteva (pisno, po elektronski pošti, po telefonu ali osebno) pogodbo na daljavo in jo lahko prejme po pošti na svoj naslov, v elektronski obliki preko elektronskega sporočila ali jo osebno prevzame na sedežu podjetja.

Kupec ima pravico, da v petnajstih (15) dneh od oddaje naročila podjetju sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Če je kupec blago že plačal, mu mora podjetje vrniti plačano kupnino v roku petnajstih (15) dni po prejemu sporočila o odstopu. V vračilo kupnine se ne šteje znesek za opravljeno storitev dostave.

V kolikor je kupec blago že prejel, ima pravico, da v petnajstih (15) dneh od prejema podjetju pisno sporoči, da želi blago vrniti. V petnajstih (15) dneh od pisnega sporočila mora kupec blago, vendar v originalni ambalaži in neodprto, Ujeda d.o.o. pa mu mora vrniti plačano kupnino v roku petnajstih (15) dni po prejemu vrnjenega/preklicanega blaga. V vračilo kupnine se ne šteje znesek za opravljeno storitev dostave.

Blago Vam zamenjamo tudi v primeru, če smo Vam zaradi naše napake odposlali napačen izdelek. Kupnino Vam vrnemo takoj po prejetju vrnjenega blaga.

Kupec v celoti krije stroške dostave pri vračilu blaga.

V kolikor Srečko Molk upravičeno sumi, da kupec namenoma opravlja nakup in nato zahteva odstop od naročila, zgolj z namenom, da bi zavajal ali škodoval Srečko Molk, kupec ni upravičen do vračila vplačanega zneska.

14. Dostava
/*Opredeli roke za dostavo naročil*/

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije.
Strošek pošiljanja je določen in znaša 4,20€ z DDV.
Dostava pri nakupu nad 80€ je brezplačna.
Naš partner pakete dostavlja v dopoldanskih urah na naslov, vnesen ob oddaji naročila.
Ker dostavna služba artikle dostavlja v dopoldanskih urah, se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov.
Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, itd.), bo dostavljalec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za poznejši prevzem.
Če kupec blaga ne prejme v nekaj dneh od odpošiljanja, o tem nemudoma obvesti ponudnika.
Ponudnik v tem primeru ugotovi vzroke in o tem obvesti kupca.
Pri načinu plačila po povzetju si Pošta Slovenije obračuna nadomestilo v višini 1% od vrednosti oziroma najmanj 0,96 evra.
Možen je tudi osebni prevzem v ateljeju Srečko Molk

Poškodbe pri dostavi
Kupec naj pri prevzemu pošiljke pregleda njeno vsebnost. V primeru poškodb pošiljke kupec celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) vrne na naslov Srečko Molk, ta pa mu bo zagotovila nadomestno pošiljko.
Zadnja sprememba splošnih pogojev: september 2013